Zondag 15 juli, 2018

Wat heeft de 42ste Srefidensie ons gekost?

Parlementarier Carl Breeveld (DOE) wil concreet weten wat het budget voor de grootse srefidensie viering te Brokopondo is geweest. Hij en andere parlemenstleden zijn de mening toegedaan dat het geld beter gebruikt zou kunnen worden.

Er zijn voor de viering op grote schaal personen en machines gemobiliseerd. Ook het opzetten van faciliteiten voor hoogwaardigheidsbekleders, de gewapende machten en de kosten voor entertainment, drank en voeding, zijn tot zover niet bekend. Breeveld hoopt dat tijdens de begrotingsbehandeling 2018 de kosten worden gepresenteerd door president Bouterse.

De oppositie kijkt ook nog steeds uit naar een verklaring voor de financiele misstanden rond Carifesta 2013. Achteraf is gebleken dat de kosten hoger lagen dan was gebudgetteerd. Een deel van de besteedde financiele middelen is echter niet verklaren. Ook voor het project Naschoolse Opvang (NSO) is er nog geen duidelijkheid omtrent de financiele kosten. Daar heeft een evaluatierapport uitgewezen dat er onverantwoord is omgegaan met staatsmiddelen.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk