Zondag 15 juli, 2018

VS herdenken terreuraanslagen 11 september

Zestien jaar geleden vlogen islamistische terroristen met gekaapte verkeersvliegtuigen de twee torens van het World Trade Center in New York binnen

Zestien jaar geleden vlogen islamistische terroristen met gekaapte verkeersvliegtuigen de twee torens van het World Trade Center in New York binnen

In de Verenigde Staten is maandag stilgestaan bij de bijna 3000 slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001. President Donald Trump nam in het Witte Huis eerst een minuut stilte in acht en nam daarna deel aan een herdenkingsbijeenkomst in het Pentagon.

,,De terroristen die ons aanvielen, dachten angst te zaaien en onze spirit te kunnen verzwakken. Maar Amerika kan niet worden geïntimideerd. Degenen die het toch proberen, staan snel op onze lijst verslagen vijanden, die het gewaagd hebben onze moed te testen'', zei Trump. ,,Ook al is ons land die dag gewond geraakt, we herinneren de wereld er vandaag aan dat terrorisme nooit zal winnen van de VS'', voegde minister Rex Tillseron (Buitenlandse Zaken) eraan toe.

Zestien jaar geleden vlogen islamistische terroristen met gekaapte verkeersvliegtuigen de twee torens van het World Trade Center in New York binnen. Ook het Pentagon in Washington was een doelwit. Een vierde toestel stortte neer in Pennsylvania.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk