Zondag 15 juli, 2018

Vrouwen die mannen beledigen op Facebook kunnen geblokkeerd worden

Facebook gaat door met met het controleren van de tijdlijnen van vrouwen.

Facebook gaat door met met het controleren van de tijdlijnen van vrouwen.

 

Vrouwen die mannen op Facebook beledigen kunnen geblokkeerd worden. Dit meld Metronieuws. De Amerikaanse Marcia Belsky schreef in een reactie op Facebook “mannen zijn viezeriken”. Hierna werd haar account voor dertig dagen geblokkeerd.

Facebook vertelt The Guardian dat bedreigingen en haatzaaien niet door de beugel kunnen als ze gericht zijn aan bepaalde bevolkingsgroepen. Voor de moderators van Facebook is het moeilijk om boodschappen in context te bekijken, omdat ze vanwege de privacy alleen op zichzelf staande reacties en berichten onder ogen krijgen. Marcia haar bericht was dan ook 'sarcastisch' bedoeld, en Facebook heeft hiervoor excuses aangeboden aan haar

Nu blijkt toch dat Facebook gewoon doorgaat met het controleren van de tijdlijnen van vrouwen. Oudere berichten van overtreders worden gewoon verwijderd, terwijl dit niet gebeurt wanneer mannen vrouwen beledigen.Reageer je vaker op Facebook posts van je vrienden?Let dus even op als je reacties gaat plaatsen, je loopt als vrouw kans om geblokkeerd te worden.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk