Donderdag 19 april, 2018

Vrouw met dood bedreigd na urineren over Amerikaanse vlag

Foto: AD.nl

Foto: AD.nl

Een Amerikaanse vrouw is met de dood bedreigd omdat ze een filmpje plaatste waarop te zien is dat ze over de Amerikaanse vlag urineert. Dit schrijft AD.nl. Het gaat hierbij om de 31- jarige Emily Lance uit Philadelphia in de Verenigde Staten. Zij is met de dood bedreigd omdat ze op 4 juli, Onafhankelijkheidsdag in Amerika, een filmpje op Facebook zette waarin te zien is hoe ze door een plastuit op een Amerikaanse vlag urineert. Als commentaar onder het filmpje schreef Lance: ”F*** your nationalism. F*** your country.F*** your stupid f****** flag.”  Dit schoot bij velen op z’n zachts gezegd, in het verkeerde keelgat. Het filmpje ging dan ook snel viraal, waarbij zij werd getrakteerd op massa’s haatberichten en zijn er ook mensen die haar dood wensen. Er is zelf een bedrag van 3000 USD uitgeloofd voor degene die Lance van het leven wil beroven. Dit melden Amerikaanse media.

Als reactie op de ontstane ophef zegt zij: “Vrijheid van meningsuiting en expressie wil voor mij zeggen dat ik mag zeggen wat ik wil, ook al vinden jullie het niet leuk. Met mijn actie beschadig ik niemand fysiek. Iedereen viert op Onafhankelijkheidsdag de vrijheid, dus ik zou niet weten waarom ik me dan niet vrij zou mogen gedragen.'' Zij vindt de kritiek uiterst vreemd; “Mensen wensen mij dood omdat ik iets heb gedaan met een stuk textiel.''Inmiddels heeft zij het filmpje van Facebook verwijderd, maar het kwaad is helaas al geschied.

Emily Lance staat in Amerika bekend als iemand die regelmatig allerlei complottheorieën rondstrooit. Zo stelde ze ooit dat de aanslagen op de Twin Towers in New York een geheime actie waren van de regering. Ook die opmerking werd de zelfbenoemde anarchiste niet in dank afgenomen. 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk