Zondag 27 mei, 2018

Vreemdelingen met tijgertanden en ruw goud aangehouden

Drie vertrekkende passagiers, de 28-jarige Jianfa L., 42-jarige Bigin L. en de 45-jarige Jinbang C., zijn op dinsdag 23 januari door de douane op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden met een aantal tijgertanden en ruw goud in hun bezit.

Het douanepersoneel stuitte bij visitatie op de tijgertanden. Een deel is verwerkt tot sieraad. Ook hadden de verdachten een hoeveelheid ruw goud bij zich die zij niet hadden aangegeven. De verdachten zijn na hun aanhouding met alle in beslag genomen goederen overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. Met hun handeling hebben zij de wet economische delicten overtreden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie konden de reizigers de zaak buiten proces afhandelen en een fixe boete betalen.

Het jagen op beschermde diersoorten, waaronder de katachtigen, is in Suriname verboden. Toch blijkt het dat mensen de lichaamsdelen van deze dieren onder zich hebben dan wel verkopen of ten verkoop aan te bieden. Onder meer via Facebook worden tijgertanden ten verkoop aangeboden door mensen in Suriname.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk