Zondag 15 juli, 2018

Voortvluchtige dief geeft valse naam door bij aanhouding

Het gelukte de politie om hem op 15 november eindelijk op te sporen en aan te houden. Maar bij deze aanhouding gaf Lorenzo aan dat zijn naam Quincy B. is.

Het gelukte de politie om hem op 15 november eindelijk op te sporen en aan te houden. Maar bij deze aanhouding gaf Lorenzo aan dat zijn naam Quincy B. is.

De 18-jarige Lorenzo D. is, nadat de politie hem al een maand lang zocht, op woensdag 15 november door de politie van Lelydorp aangehouden voor diefstal van bromfietsen en ook van gekooide zangvogels.

Lorenzo pleegde de diefstallen in de maand oktober. Buurtbewoners hadden melding gemaakt van het feit dat er verdachte figuren in de omgeving van de CuraƧaoweg waren gesignaleerd. De politie speelde in op deze melding en kon enkele verdachten, waaronder Lorenzo, aanhouden. Tijdens de aanhouding zag Lorenzo kans weg te komen. Het gelukte de politie om hem op 15 november eindelijk op te sporen en aan te houden. Maar bij deze aanhouding gaf Lorenzo aan dat zijn naam Quincy B. is. Al gauw viel hij door de mand bij de confrontatie met de andere verdachten. Toch ontkent Lorenzo enige betrokkenheid te hebben bij de strafbare feiten aan hem opgelegd. Zijn kompanen beweren het tegendeel.

De politie besloot, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, om  Lorenzo in het belang van het onderzoek op te sluiten.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk