Maandag 25 september, 2017

Voormalig InselAir manager gearresteerd

Een toestel van Insel Air landt op St. Maarten.
Foto: flickr

Een toestel van Insel Air landt op St. Maarten. Foto: flickr

De politie heeft dinsdag de voormalig manager van InselAir op St. Maarten gearresteerd. Alonso Hassel zou samen met een andere voormalige werknemer betrokken zijn bij een verduisteringszaak. De twee zouden bijna US$ 100.000 van de vliegmaatschappij hebben weggenomen.

De arrestatie vond dinsdag vroeg plaats, bevestigt de woordvoerder van politie, Chief Inspector Ricardo Henson. Hij weigerde in te gaan op de aard van het onderzoek. De voormalig manager Hassel verliet het eiland vorig jaar en reisde naar de Dominicaanse Republiek terwijl autoriteiten bezig waren met het onderzoeken van de zaak.

Men ontdekte dat er geld miste na een interne audit gedaan door een extern bureau in augustus vorig jaar. Berichten over vermiste gelden hadden het hoofdkantoor op Curacao bereikt, dus besloot het topmanagement om de onderzoekers naar St. Maarten te sturen om na te gaan wat er precies gaande was. Zij ontdekten het gat in de boekhouding en plaatsten de manager Hassel op verplicht verlof, terwijl het bedrijf het contract van de andere werknemer meteen opzegde.

De Curacaose vliegmaatschappij maakt moeilijke tijden mee. Potentiële onveiligheid bij de vliegtuigen heeft ervoor gezorgd dat veel partnerlanden het bedrijf zijn gaan wantrouwen. Intussen vliegt de maatschappij ook niet meer naar en van Suriname. Naar eigen zeggen zit het bedrijf in financiële problemen, onder andere doordat miljoenen zouden vastzitten in Venezuela.