Zondag 15 juli, 2018

VKI eerste geaccrediteerde lab in Suriname

Een vertegenwoordiger van het VKI neemt de accreditatiecertificaat in ontvangst van JANAAC.

Een vertegenwoordiger van het VKI neemt de accreditatiecertificaat in ontvangst van JANAAC.

Het laboratorium van het Vis Keurings Instituut (VKI) is geaccrediteerd en voldoet aan internationale standaarden. Vandaag vond de overhandiging plaats van het accreditatiecertificaat aan de leiding van de Stichting VKI in de vergaderruimte van het instituut aan de Vangbalstraat.

Het VKI is belast met het bewaken en verzekeren van de voedselveiligheid bij het produceren, verhandelen, importeren en exporteren van visserij- en aquacultuurproducten. De Caricom Regional Organisation for Standards and quality (Crosq), de Jamaica National Agency for Accreditation (JANAAC) en het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) waren betrokken bij het accreditatieproces. Het lab van de VKI werd als enige lab van Suriname geselecteerd om te participeren in het accreditatie programma van Crosq. Het VKI heeft het accreditatie proces met succes doorlopen. Er waren slechts twee verbeterpunten waaraan er gewerkt moest worden. Charelle Parker , Operations Coordinator van het SSB stelde bij de uitreiking, dat het VKI als voorbeeld kan dienen voor andere laboratoria in Suriname. De middelen voor het accreditatieproces zijn beschikbaar gesteld door het 10e EDF programma.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu