Zondag 15 juli, 2018

VIDEO:Nikolas Cruz geeft toe aan bloedbad VS

De negentienjarige Nikolas Cruz heeft toegegeven het bloedbad in zijn voormalige school in Florida te hebben aangericht. Cruz heeft tegenover rechercheurs zijn misdaad bekend.

Cruz heeft tussen de 100 en 150 keer geschoten in het schoolgebouw. Zeventien mensen in de leeftijd van 14 en 49 jaar zijn dood. Duizenden mensen hebben donderdagavond in een park in Parkland waar de schietpartij was, een wake gehouden om de slachtoffers te gedenken.

De shutter gebruikte een semi-automatisch geweer van het type AR—15 dat hij een jaar geleden had gekocht. Naar de regels in Florida was de aankoop volkomen legaal. Volgens een raadsman die het echtpaar van de winkel bijstaat, vindt het paar het afschuwelijk dat een wapen uit hun winkel in handen van een maniak is gekomen.

De advocaten die Cruz verdedigen, wijzen op zijn geestelijke gezondheid. De jongen was al volkomen in de war toen zijn adoptiemoeder begin november na een kort ziekbed overleed. Sinds dien is hij de weg helemaal kwijt, zegt raadsman Gordon Weeks. Zijn adoptievader was al lang geleden overleden. Mogelijk meent de verdediging dat Cruz niet toerekeningsvatbaar is.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk