Dinsdag 19 juni, 2018

VHP wil spoeddebat over precaire situatie ziekenhuizen

De Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) eist in samenwerking met de oppositiepartijen een spoeddebat in de Nationale Assemblee. Dit naar aanleiding van de precaire financiële situatie van de ziekenhuizen. Dit meld de VHP in een vandaag uitgegeven persbericht. De ziekenhuizen hebben deze week een brief verstuurd naar de vice president, waarin melding wordt gemaakt van de alarmerende toestanden.

Deze brandbrief van de ziekenhuizen directies maakt nog eens duidelijk dat de gezondheidszorg niet meer kan worden gegarandeerd, wordt in het persbericht aangegeven. Sluiting van ziekenhuizen of afdelingen is volgens de VHP te verwachten is. VHP-leider Chan Santokhi wijst er op dat de afdeling Neonatale Intensive Care Unit (NICU) uit voorzorg is gesloten. Hoewel de reden officieel niet bekend is, kan niet worden uitgesloten dat de werkomstandigheden er toe hebben geleid dat men zich niet stipt en strikt heeft gehouden aan protocollen. De VHP-leider eist opheldering van de minister en verwacht concrete acties van de regering. Verder wordt aangegeven dat  de ontstane situatie binnen de gezondheidszorg onacceptabel tegenover patiënten en gezondheidswerkers zoals verpleegkundigen en artsen is. De regering heeft de plicht dit onmiddellijk op te lossen en achterstallige betalingen te voldoen. Er is reeds een brief verstuurd naar DNA voorzitter Jenny Simons  voor een spoed openbare vergadering. De brief is ondertekend door  de VHP, NPS, Doe en ABOP.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk