Dinsdag 19 juni, 2018

VHP: Wekelijkse verhoging brandstofprijzen moordend

De Vooruitstrevende Hervormings -Partij (VHP) vindt dat de wekelijkse verhoging van brandstofprijzen moordend is voor het volk. De benzine prijzen worden nu bijna wekelijks aangepast door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Momenteel is de prijs van een liter unleaded bij SOL, SRD 6.61. Per 19 februari 2018 wordt de prijs aangepast naar SRD 6.72, een verhoging van ruim 11 centen. De verhoogde brandstofprijs zal absoluut doorwerken in bijna alle sectoren van de economie en de handel. “Er kan voor de huidige regering geen sprake zijn van een vrijbrief om de brandstofprijzen op wekelijkse basis te verhogen”, zegt de VHP in een persbericht.

De partij vindt dat het nu tijd is om de government take te verlagen en hierdoor  de samenleving te beschermen. In de nieuwe prijsstructuur is de government take structureel aangepast naar een vast bedrag van 0,70 SRD per liter voor diesel, voor unleaded,1,30 en super unleaded 1,40. De VHP vraagt zich af of drastische verhogingen voor de government take daadwerkelijk noodzakelijk zijn dat de regering meer geld uit onze zakken klopt. De partij vind dat dit ronduit beschamend is.

Volgens de regering is de verhoging in de prijs van brandstof het gevolg van aanpassing naar marktconforme prijzen die beïnvloed worden door twee factoren: de Centrale Bank valutakoers en de wereldmarktprijs voor brandstof. Voor de wereldmarktprijs van brandstof kan de partij misschien begrip opbrengen, maar voor de valutakoers helemaal niet. De wekelijkse verhoging van de brandstofprijzen bezorgt het volk meer dan ooit slapeloze nachten, de wens van de president gaat nu in vervulling, geeft de VHP aan. Het volk voelt zich machteloos en in de steek gelaten door deze regering. In plaats van het volk te beschermen, laat de regering het volk meer geld betalen dan het fatsoenlijk is. De VHP zal altijd blijven opkomen voor het arme volk en samen met maatschappelijke groepen strijden tegen het wanbeleid en het onrecht, gepleegd door deze regering.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk