Dinsdag 19 juni, 2018

Vertrekkende passagiers met valse paspoorten aangehouden

In de laatste week van de maand februari zijn drie buitenlanders op de Johan Adolf Pengelluchthaven door de Immigratiedienst van de Militaire Politie aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie, nadat duidelijk was dat ze valse paspoorten hadden.

De drie passagiers, de 21-jarige Ting H., de 20-jarige Qin H. en de 19-jarige Chun W., stonden op het punt naar Brazilië te vertrekken, toen ze bij het inchecken door de mand zijn gevallen. Dit trio hadden valse Surinaamse paspoorten bij zich. Uit het verdere onderzoek van de afdeling Fraude is komen vast te staan dat betrokkenen gebruik hebben gemaakt van originele Surinaamse paspoorten, die reeds aan anderen zijn verstrekt. In de paspoorten zijn echter de originele pagina’s, waarop de foto en personalia van de werkelijke eigenaren waren aangebracht, verwijderd. Op de plaats daarvan is er een foto en de gegevens van de drie verdachten aangebracht. De politie onderzoekt nog hoe deze verdachten aan het originele paspoort van de benadeelden zijn gekomen.

Alle drie aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk