Zondag 27 mei, 2018

Vermoedelijke inbrekers aangehouden

De politie van Lelydorp heeft in de vroege ochtend van dinsdag 25 oktober twee vermoedelijke inbrekers, de 29-jarige Clauwse A. en de 34-jarige Wendel P. aangehouden.

Een dievenmelding aan de Decraneweg kwam omstreeks 02.00 uur in de ochtend binnen bij de politie via de Centrale Meldkamer (CMK). Bij aankomst trof de politie enkele omstanders op de plek aan, die verklaarden dat er drie dieven waren gestoord tijdens een inbraak op dat adres en dat die het bos in zijn gevlucht. Tijdens hun vlucht losten de inbrekers drie schoten. Een surveillance in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor de politie zich terugtrok.

Kort daarna kreeg de politie de melding via CMK dat verdachte figuren zijn gesignaleerd aan de Poerwadadiweg. De politie ging op onderzoek uit en kon Clauwse en Wendel aangehouden. Op de twee werden één zwarte baddoek met witte strepen, één pak haarbandjes, één heren polshorloge, twee mobiele telefoontoestellen van het merk Blu en Samsung, één zwarte smartwatch, één goudkleurige halsketting en een geldbedrag aangetroffen en inbeslaggenomen. De eigenares van het pand van de Decraneweg herkende bij het zien van de inbeslaggenomen spullen haar zwarte baddoek met witte strepen gelijk. De andere goederen moeten nog geplaatst worden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het tweetal ingesloten. Aan de opsporing van de derde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.