Zondag 15 juli, 2018

Tweede diefstal is pech geworden voor daders

Door het succes van de eerste diefstal hebben de verdachten gedacht hun kans weer te nemen, toen dit jaar een 50PK buitenboordmotoren werd gestolen op een ander adres.

Door het succes van de eerste diefstal hebben de verdachten gedacht hun kans weer te nemen, toen dit jaar een 50PK buitenboordmotoren werd gestolen op een ander adres.

Twee Nickeriaanse verdachten zijn door de politie aangehouden voor de diefstal van twee buitenboordmotoren die binnen een periode van een jaar zijn gestolen op twee afzonderlijke adressen.

De tweede diefstal was jammer genoeg hun pech, waarbij ze door de mand vielen met hun praktijken. Het gaat in deze om de 29-jarige Rafaƫl W. en 32-jarige Shaam B., die inmiddels door de politie van Nickerie zijn aangehouden.

Het eerste geval van diefstal vond plaats in de maand juli van het vorig jaar, toen een 40PK buitenboordmotor werd gestolen. De verdachten zijn toen nooit achterhaalt. Door het succes van de eerste diefstal hebben de verdachten gedacht hun kans weer te nemen, toen dit jaar een 50PK buitenboordmotoren werd gestolen op een ander adres. De benadeelde eigenaar in het tweede geval had bij de aangifte van de diefstal gedetailleerde informatie aan de politie verschaft. Bij het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat Shaam vermoedelijk de buitenboordmotoren heeft opgekocht. De eigenaar van de 40PK buitenboordmotor beschikte nog over de originele bescheiden van de machine, waardoor bevestigd kon worden dat Shaam werkelijk in het bezit was van de gestolen 40PK buitenboordmotor.

De politie van Nickerie onderzoekt de zaak verder, maar beide verdachten zijn alvast in verzekering gesteld.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk