Zondag 27 mei, 2018

Twee doden en miljoenenschade na zware storm in Nederland

Foto: Het Parool

Foto: Het Parool

Twee mensen hebben het leven gelaten in Nederland tijdens een van de zwaarste stormen van de laatste halve eeuw. Dit meld de NOS vandaag op haar website. In Olst overleed een 62-jarige vrachtwagenchauffeur toen hij uit zijn auto stapte en door een dikke tak werd geraakt. In Enschede kwam een 62-jarige automobilist om toen hij een boom op zijn auto kreeg. In Vuren overleed een 66-jarige man door een val, maar het is niet zeker of dat door de storm kwam.

Op Schiphol werden er ruim 320 vluchten geannuleerd. In de ochtend weken veel vluchten uit naar andere luchthavens. Enkele vliegtuigen moesten een doorstart maken omdat ze door de harde wind niet konden landen.De eerste prognoses van de schade door de storm worden morgen bekendgemaakt. Het is nu al zeker dat de schade boven de 50 miljoen euro uitkomt. Bij vorige zware stormen in 2007 en 2013 kwam de schade tussen 100 en 200 miljoen euro uit.

De brandweer kreeg meer dan 10.000 meldingen binnen. In bijna het hele land waaiden bomen om, vlogen dakpannen van de daken en raakten gevelplaten los. In Rotterdam, Leiden en Egmond aan Zee vloog het dak van een huizenblok af. Maar liefst 66 vrachtwagens kantelden en op 150 plaatsen moest ProRail het spoor herstellen.Het KNMI had gisteren code oranje afgekondigd, maar kondigde even na 9.00 uur code rood af voor zes provincies. Rijkswaterstaat adviseerde niet de weg op te gaan en NS legde het complete treinverkeer stil.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk