Donderdag 19 april, 2018

Taxicentrale 1660 waarschuwt voor neppe 166Q-taxi’s

Het enige verschil in logo is de 'Q' die op de plaats van de laatste nul staat.

Het enige verschil in logo is de 'Q' die op de plaats van de laatste nul staat.

De gele wagens van Suriname Taxi Centrale 1660 (STC1660) zijn sinds de start in maart 2014 niet meer weg te denken uit ons land. Iedereen herkent de gele wagens met het typische 1660 logo wel. Het was daarom waarschijnlijk gewoon een kwestie van tijd, voordat anderen zouden trachten van dit succes mee te genieten.

Vanmorgen werd bekend dat er wagens rondrijden die zich voordoen als 1660 taxi’s. De voertuigen hebben dezelfde kenmerkende gele kleur als de STC1660 auto’s. Ook zijn ze voorzien van een logo dat verdacht veel lijkt op die van de centrale, alleen is het nulletje in ‘1660’, subtiel veranderd naar een ‘Q’, waardoor er ‘166Q’ staat.

“Wees voorzichtig, en let op ons logo voordat u instapt. U zult er opgelicht en armer vanaf komen,” werd gewaarschuwd op de Facebook pagina van het bedrijf. Volgens hen overvragen deze nep-chauffeurs de klanten, wat ertoe lijdt dat STC1660 een slechte naam krijgt.

Het is onduidelijk of deze namaak-1660 taxi’s het gewoon voor de hossel doen, of als dit deel is van een lastercampagne tegen Suriname Taxi Centrale.