Zondag 15 juli, 2018

Suriname ratificeert Conventie Bescherming Immaterieel Erfgoed

Tijdens de 39ste sessie van de Algemene Vergadering van de UNESCO, heeft de Surinaamse ambassadeur bekendgemaakt dat ons land de Conventie ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed heeft geratificeerd.

Immaterieel cultureel erfgoed zijn de niet-tastbare gewoontes of gebruiken van vroeger die men koestert en nu nog doet. Het is de kennis of kunde die men levend wil houden en doorgeeft aan volgende generaties.

De vergadering is gestart op 30 oktober en duurt tot vandaag. Suriname’ s Ambassadeur in Frankrijk Reggy Nelson, heeft namens de Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur het woord mogen voeren. Suriname is momenteel bezig met de uitvoering van het Paramaribo stedelijk rehabilitatie program, welke een bijdrage moet leveren aan de sociaal- economische opbouw van de historische binnenstad en aan het behouden van het cultureel erfgoed.

Op het gebied van educatie gaat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zich de komende jaren richten op, het verbeteren van de kwaliteit van het basis onderwijs, het verhogen van het niveau van de onderwijsgevenden en de leiding van het ministerie. Er zullen ook scholen worden bijgebouwd. Verder zal het ministerie nagaan hoe een beter verband gelegd kan worden tussen het vernieuwd onderwijssysteem, de marktbehoefte en het ondernemerschap om werkgelegenheid te creëren, met speciale aandacht geschonken worden aan het bevorderen van de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en binnen het ondernemerschap.