Dinsdag 19 juni, 2018

Strenge controle op gedrag buschauffeurs

Aan buschauffeurs die buiten hun route rijden, een bus besturen die niet overeenkomt met hun chauffeurskaart of anderszins de regels overtreden worden sancties opgelegd door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Joyce Blokland-Wijnstein, directeur Transport en Communicatie zegt dat het ministerie al geruime tijd bezig is met ordening. Ze zegt dat ‘het volk nu ziet dat het ministerie menens is wanneer gezegd wordt dat er hard wordt opgetreden’ tegen de overtreders. Sancties worden opgelegd aan de hand van politierapporten of verslag van de controleurs. “Als de buschauffeurs herhaaldelijk in de fout gaan, moeten ze een ander beroep kiezen”, vindt Blokland.

Deze vrijdag heeft het ministerie een aantal vergunninghouders en bestuurders opgeroepen dat zich niet aan de regels heeft gehouden. Tegen hen zijn er sancties opgelegd. Deze keer is besloten om beelden vast te leggen waar de leiding van het ministerie de bushouders aanspreekt en hen sancties oplegt. Elke vrijdag worden degenen die zich niet aan de vergunningsvoorwaarden hebben gehouden, opgeroepen om te vernemen waar zij in de fout zijn gegaan.