Zondag 15 juli, 2018

Spoedberaad regering Bouterse-Adhin; nota wijziging begroting op komst

Vicepresident Ashwin Adhin na het spoedoverleg. 
(Foto: NII)

Vicepresident Ashwin Adhin na het spoedoverleg. (Foto: NII)

President Desi Bouterse heeft vandaag een spoedberaad gehouden met zijn ministers team en de coalitieleden. Het spoedberaad volgde nadat in De Nationale Assemblee(DNA) bekend werd gemaakt dat de regering niet aanwezig kon zijn bij de begrotingsbehandeling, vanwege andere dringende werkzaamheden. Er zal een nota van wijziging worden ingediend voor de begroting van 2018, zei vicepresident Ashwin Adhin na het overleg aan journalisten. Er is tijdens de spoedbijeenkomst ook  besloten dat er een aantal inkomsten verhogende maatregelen komen.

Hiernaast zal worden nagegaan welke projecten van de ministeries  uitgevoerd moeten worden en of de middelen hiervoor beschikbaar zijn. De Assembleeleden van de coalitiefractie mochten ook hun stem laten horen tijdens het overleg. Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee is door diverse leden aangegeven dat  er meer geld moet worden vrijgemaakt voor  Cultuur en de Universiteit. De vergadering over de begrotingsbehandeling in DNA is verdaagd tot nader orde.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk