SFB rappers blijven voorlopig in de gevangenis in Suriname

Frenna, MK en Priceless zullen nog eens 30 dagen in de gevangenis in Suriname moeten doorbrengen. De rechter-commissaris heeft hun voorrarrest verlengd.

De drie rappers werden dinsdag voor de rechter-commissaris in Paramaribo voorgeleid. Die heeft besloten de leden van de Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB) langer in voorarrest te houden. Dat duidt erop dat de politie waarschijnlijk correct heeft gehandeld bij de aanhouding van de rappers. De Ware Tijd had gisteravond reeds een bericht geplaatst over verlengd voorarrest van de heren, maar haalde dat bericht al gauw weer van de website toen bleek dat de beslissing tot verlenging pas woensdagmiddag genomen zou worden. 

Frenna (Francis Edusei), Priceless (Jackie Osei) en KM (Kaene Marica) die samen met Jandro (Alejandro Hak) een multi-etnische rapgroep vormen, werden een week geleden door de politie opgepakt. De artiesten waren in Suriname voor optredens. Na het grote Urban Festival van Hotel Torarica waren de jongens de volgende middag nog in het hotel, waar de politie hen arresteerde.

Ze hebben waarschijnlijk strafbare feiten gepleegd met een minderjarig meisje. Het geval dateert alweer van langer dan een jaar geleden. In 2015 dook er op social media een filmpje op waarin te zien was dat minstens twee van de rappers van SFB sex had met een 15- of 16-jarig meisje. Volgens nieuwssite Waterkant was het meisje zelfs 13. Zij kunnen door de Surinaamse justitie dus aangeklaagd worden voor ontucht met een minderjarige en verspreiding van pornografische beelden.

Foto: Facebook SFB

 

0 comments