Zondag 27 mei, 2018

Sekswerkers in Suriname moeten binnenkort belasting betalen

Het initiatief om sekswerkers in Suriname belastingplichtig te stellen komt van het commissariaat Paramaribo Noordoost onder leiding van de districtscommissaris, Mike Nerkust. Nerkust wil de wetgeving die in Nederland wordt gebruikt ook in Suriname aanpassen, om prostitutie in orde te brengen en hopen dat dit wordt weggewerkt.

Een omgeving zal worden aangewezen voor de sekswerkers, de tippelzone, waar zij toestemming krijgen om te werken. De afgelopen jaren heeft de DC meegemaakt dat mensen langs de wegen staan of zogenaamd een huis huren en een massagesalon opzetten om zo geld te verdienen. De districtsraad is bezig de sekswerkers en massagesalons in kaart te brengen en gaat na welk bedrag aan belasting redelijk is. Sekswerkers op straat en massagesalons zullen verschillende bedragen betalen aan belasting, hiervoor bedenkt de raad een middenweg.

Na ruim vier of vijf maanden zal elke sekswerker en massagesalon verplicht zijn zich te registreren bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk