Zondag 27 mei, 2018

Schoten gelost en politie aangevallen bij party op Latour

Toen een schot was gelost op hem was de agent genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden, waarbij een 16-jarige in zijn buikstreek is geraakt.

Toen een schot was gelost op hem was de agent genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden, waarbij een 16-jarige in zijn buikstreek is geraakt.

In de vroege ochtend van zondag 6 augustus is de politie van Latour bekogeld geworden door feestmakers aan de Nieuw Weergevondenweg, nadat de organisatie was aangesproken op het feit dat het tijdstip van de activiteit volgens de vergunningsvoorwaarde was verstreken.

In eerste instantie werkte de politie mee om nog een half uur toe te staan, maar na een half uur leek het er nog steeds niet op dat het feest zou ophouden. De politie stond er nu wel het feest te stoppen, waarop de feestgangers verhit raakten door deze mededeling en de politie begon te bekogelen. De politieagenten waren genoodzaakt naar assistentie te vragen, maar ook de extra manschappen werden bekogeld. Beide politievoertuigen, die in de directe omgeving waren geparkeerd, zijn beschadigd.

Tegelijk zag een voorbijrijdende politieman in burgerkleding dat vier jongemannen een andere heer aan het aftakelen waren. De politieagent legitimeerde zich en sprak de vechtende mannen aan, waarop de reactie van één van de mannen was om een schot te lossen in de richting van de agent. Hierna sloeg het viertal op de vlucht en was de agent genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden, waarbij de 16-jarige Matheus J. in zijn buikstreek is geraakt. Matheus was door het opgelopen schotwond niet moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ook de 23-jarige Roberto W., die verwondingen opliep tijdens de vechtpartij met de vier jongemannen, moest medisch behandeld worden. Hij heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij en is inmiddels achter slot en grendel geplaatst voor openlijke geweldpleging. Matheus is onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Aan de opsporing van de drie voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

De districtscommissaris (DC) en de politie van Latour hebben, op grond van de vele calamiteiten op Latour en omgeving tijdens festiviteiten, besloten dat er voorlopig geen openbare feestjes zullen plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk