Zondag 15 juli, 2018

Schoon milieu: nog geen issue voor Surinamers

 

Volgens de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Mevrouw Wijngaarde, moeten niet alleen de controles van de milieu inspectie ertoe leiden dat er een schoon milieu is, maar de bevolking moet de omgeving waarin zij zich bevindt, schoon houden. Men moet niet pas beginnen met opruimen wanneer de muskieten eraan komen, maar het moet een gewoonte zijn om altijd op te ruimen. Dakgoten bijvoorbeeld moeten van droge takken en bladeren worden ontdaan. Er moet een discipline worden opgebouwd om de omgeving schoon te houden, zegt de directeur. Mei tot met augustus is de grote regentijd, waarbij er veel muskieten zullen zijn, maar het bespuiten met malathion is veelal lastig omdat, hoewel niet schadelijk, niemand het graag wil inademen.

De voorzitter van de bond van milieu-inspecteurs zegt dat ze onderbemand zijn. Er zijn zeker 400 inspecteurs nodig, in elk district 40, maar door de personeelsstop van de overheid kan men geen werknemers meer aannemen.

Kachten van de samenleving liggen soms maandenlang en kunnen niet behandeld worden, tot grote ergernis van de samenleving.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk