Zondag 22 april, 2018

Schadelijke stoffen gevonden in lippenbalsem

Volgens de consumentenbond van België, bevatten lippenbalsem van onder andere de merken Labello en Vaseline schadelijke stoffen. De bond heeft een waarschuwing uitgestuurd en heeft verschillende lippenbalsems het predikaat “niet kopen” gegeven, meldt het AD.

In totaal werden er 21 verschillende lippenbalsems getest. In 15 van deze balsems zitten mogelijk de schadelijke stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons). Deze stoffen komen ook voor in andere cosmetische producten, maar ze vormen geen gevaar als het om uitwendig gebruik gaat. Lippenbalsem daarentegen wordt op de lippen aangebracht, en kan via de mond in ons lichaam worden opgenomen.

Er is nog niet heel veel bekend over de stoffen, maar vermoed wordt, dat ze bij inname kankerverwekkend zijn en dat lymfeklieren, lever en milt aangetast kunnen worden hierdoor.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er is gewezen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen in lippenbalsem. Uit een Noors onderzoek van afgelopen jaar bleek 80% van de geteste balsems verborgen schadelijke stofjes te bevatten, die onder andere de hormonen in het lichaam ontregelden.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk