Sasha Obama skipt ‘Farewell Speech’ van haar vader

Tijdens de ‘Farewell Speech’ van Obama was de grote vraag op Twitter: “Where is Sasha?”

Na 8 jaren de hoogste functie in het land bekleed te hebben, gaf president Barack Obama dinsdagavond zijn afscheidstoespraak. Dit deed hij in Chicago, waar hij tot voor zijn presidentschap heeft gewoond.

First Lady Michelle en hun 18-jarige dochter Malia stonden er vol trots bij toen Obama zijn familie bedankte voor hun support de afgelopen jaren. Maar de grote afwezige bij het geheel was Sasha, zijn andere dochter. Het bevreemde mensen op social media ook dat er helemaal niet werd ingegaan op haar afwezigheid bij dit zeer belangrijke moment.

Het duurde niet lang of de hashtag “WhereIsSasha” was een trend. Iedereen vroeg zich af waar de jongste Obama telg zich ophield en er werd daar flink over gespeculeerd. Op Twitter maakte iemand het grapje dat ze in het Witte Huis boobytraps á la ‘Home Alone’ aan het regelen was voor de aankomende president Donald Trump. Weer iemand anders vermoedde dat ze te lang had gedraald en niet op tijd klaar was om te vertrekken. Op Twitter hebben mensen zich een hele tijd kunnen vermaken met grappige plaatjes over Sasha’s afwezigheid.

Mensen konden uiteindelijk hun hart ophalen, toen bekend werd waarom de 15-jarige Sasha dit gebeuren had geskipt. Een CBS News White House correspondent Mark Knoller tweette: “Where is Sasha? WH official says she stayed in DC tonight because she has an exam at school tomorrow morning.” En dat is nou een hele goede reden om de laatste speech van je vader als president te missen. Met deze toewijding van Sasha aan haar educatie, kunnen we in de nabije toekomst zeker wel grote dingen van haar verwachten.

0 comments