Zondag 27 mei, 2018

Roy May opnieuw directeur Belastingen

De toren van Financiën. Foto: Loop archief.

De toren van Financiën. Foto: Loop archief.

Op voordracht van het ministerie van Financiën heeft de Raad van Ministers Roy May benoemd tot directeur van het Directoraat der Belastingen. May heeft al aardig wat ervaring; tot september 2010 had hij 17 jaar gefunctioneerd als directeur belastingen.

Kort na het aantreden van toenmalig minister Wonnie Boedhoe bij Financien, diende May zijn ontslag in omdat hij naar eigen zeggen ‘vernomen had dat hij zou worden vervangen’. May heeft onder minstens twee Venetiaan-regeringen gediend en met de machtswisseling was die gedachte ook niet heel vreemd.

Opvallend genoeg is May nu door minister Gilmore Hoefdraad, nog altijd onder president Bouterse, gevraagd de functie te vervullen. Met de effecten van de economische crisis nog voelbaar zal May een zware taak hebben. In zijn nieuwe rol zal de directeur leiding aan het intensief hervormingstraject dat sinds augustus 2015 is ingezet. Binnen dit traject is de introductie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) de meest ingrijpende hervorming.