Zondag 27 mei, 2018

Ronnie Flex wint twee Edison Awards voor album Rémi

Rapper Ronnie Flex is in de maandagavond van 12 februari tijdens de Edison Pop 2018 in Amsterdam twee keer in de prijzen gevallen.

Ronnie Flex wist met zijn plaat Rémi de prijzen in de categorie Hiphop en Album in de wacht te slepen. Volgens de jury is Ronnie Flex uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten. De jury noemt het album verder een modern meesterwerk, waarmee de luisteraar meegroeit. Het album zit vol talloze spannende muzikale details, waarop Ronnie Flex ook binnen de nummers zelf voortdurend de overlap opzoekt tussen muziekgenres. De jury sluit af om te citeren dat Ronnie met het album Rémi continu jagend op zoek is naar nieuwe inspiratie en het verder perfectioneren van zijn sublieme sound.

Verder won Chef'Special de Edison Pop en ging DI-RECT naar huis met de prijs in de categorie Rock. Andere Edisons gingen naar Yellow Claw (Dance), Thomas Azier (Alternative), Roxeanne Hazes (Nederlandstalig), Tino Martin (Volksmuziek), Naaz met regisseur Folkert Verdoorn (Videoclip) en Wulf (Song). De oeuvreprijs ging naar Extince.

Alle categorieën bij de Edison Popprijzen, die sinds 1960 worden uitgereikt, zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van Nederlandse bodem.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk