Zondag 27 mei, 2018

Roekeloos rijgedrag van broer maakt 5de verkeersdode

Op zaterdag 20 januari heeft de 18-jarige Chys Doelare het leven gelaten na een verkeersongeval aan de Magentaweg, waarbij zijn broer de controle over de besturing had verloren.

Chys en zijn broer Raoul zaten samen in een pick-up dat vanuit de Indira Gandhiweg over de Magentaweg komende richting de Magentakanaalweg reed. Raoul, die de auto bestuurde, reed vermoedelijk met een hoge snelheid en moet op een bepaald moment de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. De auto kwam daarbij tegen een elektrische mast aan, waarna de pick-up over de kop sloeg. Chys vertoonde, bij aankomst van de verkeersunit van regio Midden, geen teken van leven. Zijn dood werd bevestigd door een ingeschakelde arts. Raoul was zwaargewond, niet aanspreekbaar en moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Hij is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Met het overlijden van Chys staat de verkeersbarometer landelijk op 5. Zijn ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Vanwege de gezondheidstoestand van Raoul kon niet worden vastgesteld als hij onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer. Raoul is wel in het bezit van een geldig rijbewijs.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk