Zondag 27 mei, 2018

Rode wijn en chocolade wondermiddel?

Engelse wetenschappers van de universiteiten van Exeter en Brighton hebben ontdekt dat een stofje dat voorkomt in beide de veroudering van de huid tegengaat. De onderzoekers voegden flavonoïden, stofjes die voorkomen is rode wijn en chocolade, maar ook in blauwe bessen en druiven, toe aan oude huidcellen. Binnen enkele uren begonnen die cellen zich te splitsen en kregen langere telomeren, die dienen ter bescherming van cellen. De oude cellen kregen dus als het ware een verjongingskuur.

De ontdekking kan de basis zijn voor nieuwe behandelingen, die zorgen dat mensen op een gezondere manier oud kunnen worden. Onderzoeksleider Lorna Harries: “Dit is een eerste stap om mensen een normale levensverwachting te laten hebben, maar waarbij ze hun hele leven gezond zijn. Onze data suggereren dat het gebruik van chemicaliën om de uitgeschakelde cellen weer in te schakelen een manier zou kunnen zijn om oude cellen weer te laten functioneren."

We moeten volgens de onderzoekers ons nu niet vol gaan stoppen met wijn en chocolade. De daar ook in aanwezige alcohol en suikers zijn namelijk juist niet zo goed voor de gezondheid.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk