Dinsdag 19 juni, 2018

Reiziger met 6.3 kilo cocaïne en bonuvrouw aangehouden

Het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven heeft op zaterdag 20 januari de 43-jarige reiziger Bryan P. aangehouden voor het in zijn bezit hebben van 6.300 gram cocaïne.

Onderzoek leidde de politie naar de 53-jarige Monique F., die Bryan een wasi had gegeven om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De politie heeft haar en haar handlanger Gregory F. op dinsdag 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld.

Bryan had bij zijn aanhouding verklaard de cocaïne van ene ‘Too’ te hebben ontvangen, maar wist echter geen andere gegevens van de verstrekker. De politie bracht de verstrekker, Cento L. alias ’Too’ uiteindelijk toch in beeld en hield hem op 12 februari aan. ‘Too’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confrontatie de andere verdachten hem positief hebben herkend.

Het onderzoek bracht nog een vijfde verdachte, Richard K., in beeld. Richard riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname.

De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder en de aanhouding van het vijftal is verlengd.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk