Zondag 15 juli, 2018

President Bouterse naar 6e Caricom-Cuba summit

President Desi Bouterse.

President Desi Bouterse.

 

President Desi Bouterse vertrekt op 7 december 2017 naar Antigua en Barbuda om de 6e Caricom-Cuba summit bij te wonen. Het staatshoofd en zijn delegatie worden opgehaald met een vliegtoestel dat beschikbaar is gesteld door de Cubaanse regering. De summit start op 8 december 2017 en wordt voorafgegaan door een ministeriële en Caricom officials vergadering. President Bouterse zal van de gelegenheid gebruik maken om met verschillende collega staatshoofden en regeringsleiders bilaterale gesprekken te voeren.

De huidige status en verwachtingen met betrekking tot de  ontwikkelingssamenwerking tussen CARICOM en Cuba en het beheer van het risico op natuurrampen en aanpassing aan klimaatverandering staan op de agenda. De commerciële en economische relatie tussen CARICOM en Cuba zal ook besproken worden tussen de staatshoofden van de Caricom landen.Er zal verder een   MoU worden getekend tussen de Caraibische Rampen Beheersing Organisatie (CDEMA) en de Cubaanse Republiek.  Aan het eind  van de bijeenkomst zal er een gezamenlijke verklaring worden aangenomen. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, tevens waarnemend minister van Justitie en Politie maakt ook deel uit van de delegatie. De delegatie keert op zaterdag 9 december 2017 terug.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk