Zondag 27 mei, 2018

Pompprijzen dalen bij SOL en RBE

De benzineprijzen zijn nu hoger dan ooit in Suriname, in vergelijking met voorgaande jaren.

De benzineprijzen zijn nu hoger dan ooit in Suriname, in vergelijking met voorgaande jaren.

Consumenten kunnen vanaf vandaag goedkoper tanken bij SOL en Roy Boedhoe Enterprises (RBE). Een liter unleaded zonder additieven kost bij SOL pompstations SRD 6,15, voorheen was dat SRD 6.32. De dieselprijs is ongewijzigd en kost SRD 5,72 per liter. Voor Unleaded met additieven moet er SRD 6.29 betaald worden. Bij Gow2 moet er SRD 6.10 betaald worden voor een liter unleaded. De dieselprijs is niet aangepast en blijft op SRD 5,67 per liter. 

Het is opvallend dat de pompprijzen zijn gedaald, ondanks een stijging van de wereldmarktprijs van olie. Door de fluctuerende wereldmarktprijs voor brandstof, wordt bij elke nieuwe lading een prijs vastgesteld meldt het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. De benzineprijzen zijn nu hoger dan ooit in Suriname, in vergelijking met voorgaande jaren. In de afgelopen jaren maanden zijn er protesten gevoerd door de vakbeweging en activisten tegen de verhoogde benzineprijzen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk