Dinsdag 19 juni, 2018

Politie start met registratie van bromfietsers

Vanaf donderdag 15 maart zullen bromfietsers in de gelegenheid worden gesteld zich te registreren voor het afleggen van het examen in verband met de Bromfietscertificering.

Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekendgemaakt. Bromfietsers vanaf de leeftijd van 16 jaar zijn sedert vrijdag 26 februari 2018 verplicht te certificeren. Op de dag van de registratie krijgt de kandidaat een datum om het examen af te leggen.

De registratie dagen zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 07.30 uur tot en met 11.30 uur op de afdeling Rijbewijzen van de politie. De kandidaten dienen een uittreksel, 2 pasfoto’s, een doktersverklaring, leges van SRD 50,00 en hun geldige identiteitskaart bij zich te hebben. Elke kandidaat mag vooraf op de website van de politie www.politie.sr op de banner bromfietscertificaat klikken om het registratieformulier vooraf uit te printen en in te vullen. Hierdoor voorkomt de kandidaat lange wachttijd op de afdeling Rijbewijzen.

Bromfietsers worden tot en met 11 december 2020 in de gelegenheid gesteld zich te certificeren. Na deze datum zullen er maatregelen worden getroffen tegen degene die bij een eventuele verkeerscontrole niet over een certificaat beschikt.

Degenen, die reeds over een rijbewijs beschikken, hoeven niet meer te gaan voor een bromfietscertificaat.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk