Zondag 27 mei, 2018

Politie rijdt niet meer uit bij aanrijding met blikschade per 1 maart

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is bezig met de voorbereiding van de invoering van de blikschaderegeling. Vanaf 1 maart 2018 zal de Politie  niet meer uitrijden voor een aanrijding met uitsluitend blikschade. De blikschaderegeling houdt in dat er bij een aanrijding tussen motorvoertuigen niet op de komst van de politie gewacht hoeft te worden. Dit geldt voor de gevallen, waarbij er slechts sprake is van blikschade en de voertuigen zonder grote inspanning op eigen kracht kunnen worden verplaatst. Dit meld het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut (NII) .Met de invoering van deze blikschaderegeling wordt beoogd, dat de partijen betrokken bij een aanrijding en vallen onder de omschrijving van de blikschaderegeling, middels het invullen van het schadeformulier voor de afwikkeling van de schade, zonder tussenkomst van de Politie terecht kunnen bij de verzekeringsmaatschappijen. Met deze nieuwe regeling kunnen verkeersopstoppingen bij kleine aanrijdingen worden voorkomen en partijen kunnen door middel van een verkorte procedure tot afwikkeling van de schade geraken. De politie zal wel uitrijden ingeval bij een aanrijding sprake is van rijden zonder rijbewijs, onder invloed van alcoholhoudende drank of bedwelmende middelen die het rijgedrag kunnen verminderen en als er sprake is van lichamelijke letsels.

Justitieminister Ferdinand Welzijn heeft met de staf van het ministerie, de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) op 8 februari een onderhoud gehad met de vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappijen en de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam). Het Korps Politie Suriname en de verzekeringsmaatschappijen zullen gezamenlijk de samenleving over de blikschaderegeling door middel van onder andere voorlichtingsprogramma’s via de (sociale) media informeren. De verzekeringsmaatschappijen zullen ook tijdig het schadeformulier ter beschikking stellen van de verzekerden. Verkeersdeelnemers, met name bestuurders van motorrijtuigen, zullen worden geïnformeerd over hoe te handelen als het gaat om blikschade. Verder zullen het Politiepersoneel en het personeel van de verzekeringsmaatschappijen de nodige richtlijnen en instructies ontvangen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk