Dinsdag 19 juni, 2018

PL komt met “kaalplukcontract” om overloperij tegen te gaan

Bron: Starnieuws

Bron: Starnieuws

Juristen van de Pertjajah Luhur zijn bezig een “kaalplukcontract” op te stellen, dit om na de verkiezingen het overlopen tegen te gaan. Alle volksvertegenwoordigers van de partij, zoals parlemetariers, DR en RR leden, tot ministers tot andere hoge functionarissen zullen dit vijfjarig-contract moeten tekenen.

PL voorzitter, Paul Somohardjo, was zaterdag in Nickerie om voorbereidingen te treffen voor de eerstvolgende Aktua Festa, die op 31 maart zal worden gehouden. Er werden ook een aantal kernen geinstalleerd en er waren gesprekken met de structuren en hier werd ook de introductie van het “kaalplukcontract” besproken. Hiermee wil de voorzitter de partijstructuren en sympathisanten in het rijst district gerust stellen. Er worden al geruime tijd opzettelijk geruchten verspreid dat parlementarier, William Waidoe, van plan is over te lopen.

De voorzitter geeft aan dat overlopen niet zonder gevolgen zal zijn en hoopt hiermee de geruchten te stoppen. De partij wil het kaalplukcontract hanteren, nu de Terugroepwet is ingetrokken en het volk niet meer beschermd kan worden tegen overloperij. Met het kaalplukcontract wil de partij niet alleen het volk tegen dergelijke praktijken beschermen, maar ook haar vertrouwen terugwinnen. “Sommige mensen hebben een trauma overgehouden aan de vele gevallen van overloperij. We horen nu al zoveel geluiden van mensen die niet meer naar de stembus willen gaan, omdat ze vinden dat ze toch verraden zullen worden door degenen op wie ze gaan stemmen. Dit willen we met het kaalplukcontract tegengaan”, zegt Somohardjo, die hiermee ook een oproep doet aan het volk om bij de aanstaande verkiezingen gebruik te maken van haar stemrecht en actief mee te beslissen in de toekomst van het land.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk