Pesterijen werden 15-jarige Tharukshan fataal

De jongen werd gepest nadat hij geen McDonalds maaltijden, parfum en MAC lipsticks meer kon kopen voor zijn klasgenoten.

De 15-jarige Tharukshan Selvam uit Heerlen, Nederland, heeft afgelopen zondag zichzelf van het leven beroofd. Hij deed dit precies een dag voordat de school weer zou starten na de kerstvakantie. De jongen werd volgens de familie zwaar gepest op school. Behalve dat met beledigingen en eten naar hem werd gegooid, werd hij ook lastiggevallen via anonieme accounts op social media.

De familie van de jongen, die van Sri Lankaanse afkomst is, vraagt zich af waarom de school niet eerder heeft ingegrepen. Elke keer als de familie de school hiervan op de hoogte stelde, wuifden ze het weg als ‘puberpesterijen.’ Ze zijn diep bedroefd dat dit uiteindelijk zo is gelopen.

De pesterijen begonnen volgens de familie nadat zijn klasgenoten geen misbruik meer konden maken van hem. Tharukshan had al op jonge leeftijd een baantje en verdiende hier aardig wat zakgeld mee. Zijn klasgenoten die dat doorhadden maakten daar flink misbruik van. Zo moest hij bijvoorbeeld McDonald’s maaltijden voor ze kopen, terwijl de jongen die zelf vegetariër is, niets anders at van het fastfoodrestaurant dan een ijsje. Ook lieten ze hem meerdere keren betalen voor parfum en MAC lipsticks. Ze beloofden dan het geld terug te betalen later.

Toen de familie doorhad dat hun jongste zoon bijna zijn hele rekening aan het leegpinnen was, besloten ze zijn bankpas af te pakken. Dat was het begin van de nachtmerrie. De klasgenootjes vonden het niet meer interessant om met hem om te gaan. Terwijl ze eerder nooit een probleem hadden met zijn getinte huidskleur, werd hij er ineens om gepest. Na meerdere beledigingen heeft hij vriendelijk teruggevraagd naar zijn geld en dat werd niet gewaardeerd. Niemand antwoordde op zijn verzoek en als ze dat wel deden, was het om te ontkennen dat ze hem geld schuldig waren. De pesterijen werden erger en ook op internet achtervolgden zij hem met nep profielen, die hem berichten stuurden als ‘spring voor de trein.’

Tharukshan kon de pesterijen niet meer aan. “Hij besloot ons om half 1 's nachts slaap lekker te wensen en is een half uur later om het leven gekomen,” zegt zijn zus. De familie wil met dit verhaal de strijd tegen pesten tegengaan.

Foto: Facebook Thanoshiya Selvam

0 comments