Zondag 22 april, 2018

Overheidgepensioneerden krijgen extra geld

In december krijgen de gepensioneerden SRD 375 aan koopkrachtversterking.

In december krijgen de gepensioneerden SRD 375 aan koopkrachtversterking.

Gepensioneerden van de overheid krijgen deze maand  en in november SRD 200 extra.  Het gaat hierbij om een koopkrachtversterking die zij moesten ontvangen. In december krijgen de gepensioneerden SRD 375 aan koopkrachtversterking. De gepensioneerden aangesloten bij de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO)  hebben afgelopen week een algemene leden vergadering belegd. De leden zijn erg ontevreden dat zij geen koopkrachtversterking hebben ontvangen, terwijl de ambtenaren dit wel krijgen.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft eerder aangegeven dat er nog geen ruimte bestaat om de koopkrachtversterking van SRD 500, die de ambtenaren momenteel ontvangen ook voor de gepensioneerden te storten.  De uitkering van de koopkrachtversterking op basis van SRD 500 voor gepensioneerden zal ruim SRD 12,5 miljoen bedragen. Sinds 2008 is het pensioen van de ambtenaren waardevast.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk