Zondag 27 mei, 2018

Opzettelijk aanrijden lijkt nieuwste methode van rovers

In het bericht, dat intussen viraal is gegaan, wordt gewaarschuwd om in de avonduren alert te zijn en uit te kijken als u in de auto rijdt op de Ringweg, uitvalswegen, donkere straten of de Oost-Westverbinding.

In het bericht, dat intussen viraal is gegaan, wordt gewaarschuwd om in de avonduren alert te zijn en uit te kijken als u in de auto rijdt op de Ringweg, uitvalswegen, donkere straten of de Oost-Westverbinding.

Volgens uitwisselingsberichten via Facebook en WhatsApp hebben rovers een nieuwe methode om nietsvermoedende burgers te beroven door ze opzettelijk van achteren aan te rijden op de openbare wegen.

In het bericht, dat intussen viraal is gegaan, wordt gewaarschuwd om in de avonduren alert te zijn en uit te kijken als u in de auto rijdt op de Ringweg, uitvalswegen, donkere straten of de Oost-Westverbinding. Volgens het bericht rijden rovers uw auto dan bewust van achteren aan met de bedoeling dat u uitstapt om naar de schade te bekijken en dat u dan door de rovers wordt overmeesterd. De rovers voeren deze praktijken vermoedelijk met een gestolen auto met valse kentekens uit. In het ergste geval is het zelfs mogelijk dat uw auto ook nog wordt meegenomen.

Volgens bronnen binnen het Korps Politie Suriname zijn er geen recente gevallen geweest van zulke incidenten, waarbij er sprake is van een opzettelijke aanrijding met beroving als gevolg. Bij de politie zijn er wel een tweetal gevallen langer dan een jaar terug bekend, waarbij de benadeelde is beroofd na een aanrijding. Maar voor zover bekend leek er geen opzet in de zaak te zijn.

Desalniettemin wordt geadviseerd dat men voorzichtig moet zijn bij aanrijdingen. Als men niet zeker is van de situatie kan men altijd in de auto blijven zitten zonder de auto uit te doen en de politie terstond te verwittigen van de aanrijding. Het is aangeraden de autodeuren te alle tijden gesloten te houden als men zich onveilig of onzeker voelt.

Het bellen met het nummer 115 is via elke telefoon nog altijd gratis.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!
Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu
Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk