Dinsdag 19 juni, 2018

Opkomende Ajax-speler kan niet meer voetballen

Abdelhak Nouri is intussen in Amsterdam en ligt nog steeds in het ziekenhuis. In welk ziekenhuis hij ligt, wilt zijn club niet prijsgeven.

Abdelhak Nouri is intussen in Amsterdam en ligt nog steeds in het ziekenhuis. In welk ziekenhuis hij ligt, wilt zijn club niet prijsgeven.

De jonge en getalenteerde Ajax-speler, Abdelhak Nouri, zal nooit meer professioneel kunnen voetballen, nadat hij in de afgelopen week ernstige en blijvende hersenschade heeft overgehouden aan zijn hartritmestoornissen tijdens een oefenduel met Werder Bremen.

Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil. Dit komt waarschijnlijk doordat er te weinig zuurstof naar Nouri's hersenen is gegaan, toen hij onwel werd. Hij werd op het veld minutenlang gereanimeerd en sindsdien op de intensive care in een ziekenhuis in Innsbruck in slaap gehouden. Hij is nu vrijgegeven voor medisch vervoer. Abdelhak Nouri is intussen in Amsterdam en ligt nog steeds in het ziekenhuis. In welk ziekenhuis hij ligt, wilt zijn club niet prijsgeven.

Nouri doorliep de hele jeugdopleiding bij Ajax en behoorde tot de grootste talenten. Hij kwam tot vijftien duels in het eerste elftal en maakte daarin één doelpunt. Afgelopen seizoen werd hij gekozen tot beste speler van de Jupiler League, waarin hij met Jong Ajax uitkwam.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk