Zondag 22 april, 2018

Onveilig gedrag baart politie nog steeds zorgen

Dit onverantwoordelijk gedrag is af te leiden van cijfers, die de afdeling Verkeershandhavingsteam (VHT) in de maand september heeft genoteerd tijdens diverse verkeerscontrole.

Dit onverantwoordelijk gedrag is af te leiden van cijfers, die de afdeling Verkeershandhavingsteam (VHT) in de maand september heeft genoteerd tijdens diverse verkeerscontrole.

De politie constateert dat het gedrag van autobestuurders nog steeds van dien aard is, dat er gesproken mag worden van een behoorlijk onverantwoordelijk rijgedrag op de verkeerswegen van Suriname.

Dit onverantwoordelijk gedrag is af te leiden van cijfers, die de afdeling Verkeershandhavingsteam (VHT) in de maand september heeft genoteerd tijdens diverse verkeerscontrole. De grootste groep overtreders waren diegene die hun gordel tijdens deelname aan het verkeer niet hebben omgedaan. Daarvoor zijn namelijk 441 verkeersdeelnemers beboet. 332 bestuurders zijn op de bon geslingerd voor het rijden met niet gekeurde voertuigen. 147 Mensen reden zonder een geldig Surinaams rijbewijs, terwijl 298 beboet zijn voor het overschrijden van de maximum vastgestelde snelheid. In deze groep is van 25 bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Zeven bestuurders, waarvan drie het rijbewijs niet konden tonen en vier hebben gereden met een buiten de regels vastgestelde categorie rijbewijs, zijn ook beboet. Voor het handmatig gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer zijn 64 bestuurders bekeurd.

De politie doet nogmaals een beroep op alle verkeersdeelnemers om alle documenten van hun voertuigen alsook het rijbewijs altijd te controleren alvorens aan het verkeer deel te nemen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk