Zondag 22 april, 2018

Onafhankelijkheidsplein wordt opengesteld voor Divali viering

Het Onafhankelijkheidsplein wordt  opengesteld voor de viering van het Divali feest. De Culturele Unie Suriname (CUS) organiseert dit jaar wederom de Nationale Divali Manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein. Sinds 2010 wordt het Divali feest groots gevierd met culturele optredens en toespraken van diverse hoogwaardigheidsbekleders. Het hoogtepunt van de avond is het aansteken van de Suriname Dia.

Sinds mei 2017 was het Onafhankelijkheidsplein gesloten voor activiteiten.  Eerder was aangegeven, dat de rehabilitatiewerkzaamheden enkele maanden zouden duren. Het onafhankelijkheidplein is geëgaliseerd en er zou gewerkt worden aan het afvoersysteem van het plein Het Kabinet van de President is de instantie die het beheer heeft over het plein. Diverse organisaties hebben in de afgelopen periode verzoeken ingediend voor het houden van activiteiten op het Onafhankelijkheidplein. Deze verzoeken zijn afgewezen vanwege de rehabilitatiewerkzaamheden op het plein.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk