Zondag 27 mei, 2018

Nieuwe bachelorstudie ‘Veeteelt’ mogelijk op PTC

Vanaf het komend collegejaar biedt het Polytechnic College Suriname een nieuwe opleiding aan: Animal Production and Health Assistance. De studie vloeit voort uit een samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Toekomstige studenten zullen worden opgeleid tot volwaardige Animal Health Assistants. Het gaat om volwaardig Bachelor programma. Terwijl de meeste opleidingen vier tot vijf jaren duren en in de avond worden verzorgd, is Animal Production and Health Assistance een driejarige studie waarvan de colleges overdag worden verzorgd. Er zijn bovendien meer contacturen, waardoor de studie effectiever kan zijn en de studieperiode korter wordt.

Binnen 3 jaar moeten er nieuwe Animal Health Technicians worden afgeleverd, meldt het PTC. Het instituut richt zich er vooral op de huidige en toekomstige industriëen in Suriname te voorzien van hoog opgeleide technici. Het gaat voornamelijk om beroepsgerichte technische opleidingen op hoger niveau. PTC probeeert zo de marktpositie van het Surinaams bedrijfsleven te versterken.