Dinsdag 19 juni, 2018

Nederlands elftal heeft oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië

Bondscoach Ronald Koeman zal in mei en juni twee extra oefenwedstrijden met het Nederlands elftal spelen in de aanloop naar de UEFA Nations League.

Oranje zal het namelijk opnemen tegen Slowakije op 31 mei en dan weer op 4 juni tegen Italië. Slowakije en Italië zullen net als Nederland ook van huis uit moeten genieten van het WK in Rusland. Slowakije was de slechtste nummer twee en ging niet door naar de play-off voor een ticket voor de mondiale eindronde. Italië werd in die play-off verrassend door Zweden uitgeschakeld.

Nederland neemt het in de groepsfase in divisie A van de eerste editie van de Nations League op tegen Duitsland en Frankrijk. Oranje werkt tussen september en november zowel een uit- als thuiswedstrijd af tegen beide toplanden. Degene die als derde en laatste eindigt degradeert naar divisie B. Alle poulewinnaars gaan door naar de eindronde medio 2019 en die bestaat per divisie (A, B, C en D) uit twee halve finales, een finale en een troostfinale. De vier sterksten plaatsen zich voor het EK 2020, dat in twaalf verschillende landen gespeeld wordt.

Behalve de oefenwedstrijden op 31 mei en 4 juni tegen Slowakije en Italië, zal Nederland ook oefenwedstrijden spelen tegen Engeland op 23 maart en tegen Portugal op 26 maart.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk