Dinsdag 19 juni, 2018

Nadal wint US Open voor de derde keer

Voor de 31-jarige Nadal is dit zijn tweede Grand Slam-titel in 2017.

Voor de 31-jarige Nadal is dit zijn tweede Grand Slam-titel in 2017.

De Spaanse Rafael Nadal is afgelopen zondag 10 september 3.7 miljoen US Dollar rijker geworden, nadat hij de US Open voor de derde keer in zijn carrière heeft gewonnen.

De Spanjaard was in de finale in drie sets te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, want Nadal rekende in ruim twee uur met hem af, 3-0 (6-3, 6-3 en 6-4). Voor de 31-jarige Nadal is dit zijn tweede Grand Slam-titel in 2017, omdat hij in juni zijn tiende titel op Roland Garros veroverde. De US Open finale is weliswaar zijn derde finale voor dit jaar. Hij bereikte namelijk ook de eindstrijd van de Australian Open. Daarin verloor hij van Roger Federer, die ook Wimbledon won. In totaal heeft Nadal zestien Grand Slam-titels in zijn loopbaan gewonnen en heeft hij meer dan 86 miljoen US Dollars gewonnen

Voor de 31-jarige Kevin Anderson was de eindstrijd van de US Open de eerste Grand Slam-finale in zijn carrière. De Zuid-Afrikaan kwam op een major nooit verder dan de kwartfinale.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk