Donderdag 19 april, 2018

Miss Zuid-Afrika ontmoet HIV weeskinderen met latex handschoenen aan

De gemengde Miss werd beschuldigd van racisme en velen vroegen zich af of ze bang was om “zwarte” kinderen aan te raken. (Foto: Twitter @DemiLeighNP)

De gemengde Miss werd beschuldigd van racisme en velen vroegen zich af of ze bang was om “zwarte” kinderen aan te raken. (Foto: Twitter @DemiLeighNP)

Als schoonheidskoningin wordt elke beweging van je flink onder de loep genomen en Miss Zuid-Afrika is daar geen uitzondering bij. Zij is flink overladen met kritiek nadat er foto’s zijn verschenen van een liefdadigheidsevenement met HIV weeskinderen, waar zij rubberen handschoenen aanhad.

Demi-Leigh Nel-Peters was woensdag in Johannesburg om maaltijden uit te delen aan kinderen die besmet zijn met het HIV virus. De 22-jarige schoonheidskoningin plaatste op haar Twitter een foto met een paar van de kids en haar volgers waren verontwaardigd over de latex handschoenen.

De gemengde Miss werd beschuldigd van racisme en velen vroegen zich af of ze bang was om “zwarte” kinderen aan te raken. Er ontstond zelfs een #MissSAChallenge, waarbij mensen foto’s maakten van hun dagelijkse bezigheden, maar dan met witte handschoenen om.

Vanuit de organisatie werd later duidelijk gemaakt dat alle vrijwilligers handschoenen aanhadden bij het voorbereiden van het eten, meldt Independent. Ook de bekritiseerde Miss ging in op de kwestie in een video, die ze plaatste op Twitter. “De enige reden dat we handschoenen aanhadden, is dat we eten aan het uitdelen waren aan jonge kinderen. Het was puur om de hygiëne”, zei ze.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk

Reacties