Dinsdag 19 juni, 2018

Minister Ferrier: "Nieuwe ADEK campus creme de la creme"

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: SRHerald.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: SRHerald.

De minister van MinOWC Lilian Ferrier vindt het opzetten van studentenwoningen op de campus van de universiteit een geweldig initiatief. “Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème”, sprak de minister tijdens haar bezoek aan de universiteit. Zij was er deze week samen met Vice-president Ashwin Adhin om te zien hoe de bouwwerkzaamheden verlopen. Volgens de bewindsvrouw is het belangrijk voor studenten om hun eigen campus te hebben zodat zij vooral niet ver hoeven te reizen.

De bouwprojecten op de campus van de Anton de Kom Universiteit zijn intussen al enkele jaren gaande. Een hele tijd heeft de bouw stilgezeten, naar verluid vanwege achterstanden in betaling van de aannemers. Het ligt in de bedoeling om de eerste fase van het project in september 2018 af te ronden zodat de eerste groep studenten hun intrek kunnen nemen in oktober van dit jaar.
Zowel de VP als de ministers zijn zeer onder de indruk van het verloop van de werkzaamheden, schrijft het Nationaal Informatie Instituut.