Dinsdag 19 juni, 2018

Make-up tijdens sporten veroorzaakt acne

Sporten

Sporten

Tijdens het sporten wordt make-up makkelijker geabsorbeerd door de huid, waardoor je poriën verstopt raken.

Het is heerlijk om er mooi uit te zien en make-up zorgt daar meestal wel voor. Toch moeten we voorzichtig zijn met het gebruik hiervan. Tijdens het sporten kan het namelijk heel slecht zijn voor onze huid.

Veel mensen gaan bewust of onbewust met make-up naar de sportschool. Sommige mensen vinden het gewoon lekker makkelijk om na het werk meteen te gaan sporten, zonder eerst het gezicht te reinigen. Anderen trekken er juist extra tijd voor uit om een mooie laag ‘plamuur’ aan te brengen, zodat ze er flawless uitzien tijdens die gênante oefeningen in de gym. We snappen wel dat je je daardoor zelfverzekerder voelt tussen alle sportfanaten, maar op den duur doet make-up meer kwaad dan goed voor je huid.

In gesprek met Metro UK zegt dermatoloog Andy Millward dat make-up bedoeld is om op het oppervlak van de huid te blijven. De huid absorbeert meer producten, naarmate deze warmer wordt. Hierdoor trekt de make-up onze huid in, waardoor poriën verstopt kunnen raken. En dit is vast niet wat je wilt, want verstopte poriën zijn een bron voor mee-eters en acne en daarnaast veroorzaakt het ook nog eens een droge huid.

De eerstvolgende keer dat je sportief gaat doen, ga je dus sowieso met een goed gereinigde huid.