Maandag 25 september, 2017

LVV schenkt 130 citrusplantjes aan Atjoni

Minister Algoe overhandigt groentezaadjes aan de dorpsbewoners.

Minister Algoe overhandigt groentezaadjes aan de dorpsbewoners.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft 130 citrusplantjes geschonken aan dorpbewoners van Atjoni en omgeving in het district Sipaliwini. In het district wordt merendeels drooglandrijst en aardvruchten geteeld voor eigen gebruik en verkoop door de verschillende dorpbewoners. Groenten en vruchten worden uit Paramaribo en andere districten gehaald om de lokale bewoners te voorzien.

Met de schenking wil het ministerie de verdere ontwikkeling van diversificatie van gewassen bewerkstelligen. Ongeveer de helft van de sinaas- en peraplantjes zijn overgeplant in de grond op de plek waar de demonstratieplots van hooglandrijst waren opgezet. De overige plantjes zijn verdeeld geworden onder de lokale bewoners. Naast de citrusplantjes hebben de bewoners ook diverse groentezaadjes gehad die ook onderling verdeeld is geworden.

De minister en zijn delegatie, voorlichters van het ministerie en de dorpbewoners hebben de overplanting gedaan. Kapitein Gilio Huur en de buurtbewoners zijn zeer verheugd met het geschenk. Minister Soeresh Algoe heeft nog meer ondersteuning toegezegd. Binnenkort zal de training occuleren aanvangen. Zo kunnen de bewoners zelf meer citrusplantjes aanmaken.