Dinsdag 19 juni, 2018

Luchtvaartdienst levert elf nieuwe tower controllers af

De onderbezetting bij de luchtverkeersleiding kan binnenkort tot het verleden gaan behoren. Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst geeft aan dat er een start is gemaakt met het opheffen van de onderbezetting bij dit dienstonderdeel. In de afgelopen periode heeft de Luchtvaartdienst elf nieuwe ADC/APP’ers (tower controllers) afgeleverd. Dit meldt het meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht. De opleiding van de  elf nieuwe tower controllers heeft kunnen plaatsvinden,  mede door de steun van de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda. ADC/APP’ers (Tower controllers) verrichtten werkzaamheden in de luchtverkeerstorens. In het afgelopen jaar heeft de Luchtvaartdienst reeds 16 ADC/APP’ers afgeleverd en 12 Area Controllers.

De tower controllers hebben een 4 maanden durende theoretische en praktische training gevolgd, die volledig is verzorgd door Surinaamse instructeurs in de faciliteiten van de Luchtvaartdienst. Zij worden nu al ingezet om de On the Job periode te voltooien. Hierna zullen de tower controllers worden uitgecheckt, waarna zij hun brevetten van de burgerluchtvaartautoriteit Casas zullen ontvangen. De Luchtvaartdienst heeft veel geïnvesteerd in het opzetten van het Suriname Aviation Training Center en is nu in de eindfase om deze faciliteit conform de geldende standaarden officieel in orde te hebben. Hierbij geniet de Luchtvaartdienst hulp en begeleiding van de Casas. Baarn geeft aan, dat conform het uitgestippeld beleid van de Luchtvaartdienst medio maart, de start worden gemaakt met de Basic Air Traffic Services (BATS) opleiding waaraan bijkans 40 cursisten zullen deelnemen. De groep is reeds geruime tijd bezig mee te kijken in de operatie van de luchtverkeer leiding. Dit zal ook maken dat zij gemakkelijker de BATS-opleiding halen.Het traject voor regelmatige refresher courses is reeds in kaart gebracht alsmede de middelen hiervoor. De Luchtvaartdienst maakt zich op dit moment sterk voor een constante vooruitgang op het gebied van professionalisme, continuïteit en duurzaamheid meldt het NII.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk