Zondag 15 juli, 2018

Leraren verzorgen morgen normaal les op VOS scholen

Morgen is de eerste schooldag in 2018 voor de studenten en leraren van de middelbare scholen. Leraren aangesloten bij de Bond van Leraren (BVL) zullen morgen hun werkzaamheden normaal verrichten.  Zij hebben dit besluit kenbaar gemaakt aan hun voorzitter, tijdens de spoedbijeenkomst die gehouden is in het bondsgebouw van de BVL.

De leden zijn akkoord gegaan met de wijzigingen die zijn aangebracht in de aangepaste resolutie. Eind 2017 heeft de BVL geprotesteerd tegen de resolutie, waarin de betaling van de nieuwe overuren en fictieve overuren geregeld is. De resolutie werd in december 2017 ingetrokken door vice president Ashwin Adhin. Ook werd het vertrouwen in minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MINOWC) opgezegd door de BVL/ALS en het directeurenberaad. Hierna diende de bewindsman zijn ontslag in bij president Desi Bouterse. In de afgelopen week heeft de BVL goede gesprekken gevoerd met de vice president.  Minister Patrick Pengel neemt nu waar op het MINOWC.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk